Στον κάµπο των Βοιών και στις πλαγιές της Παντάνασσας, δίπλα στη Μονεµβασιά όπου έβγαινε το περίφηµο κρασί “Μαλβάζια” απλώνονται οι αµπελώνες του Ιωάννη Βατίστα. Ο Ιωάννης Βατίστας, δηµιουργεί το 1986 τον πρώτο συστηµατικά καλλιεργούµενο αµπελώνα στα κτήµατα της οικογένειας στον Άγιο Νικόλαο. Ακολουθούν οι αµπελώνες στις πλαγιές της Παντάνασσας και γρήγορα οι υπόλοιποι στον κάµπο των Βοιών του δήµου Μονεµβασιάς.
Το 1990 το µεράκι και η αγάπη του για το καλό κρασί τον ωθούν στην δηµιουργία ενός µικρού παραδοσιακού οινοποιείου µέσα στους αµπελώνες όπου εµφιαλώνει τα πρώτα του κρασιά. Από τότε µέχρι και σήµερα, µε την κατάλληλη µέθοδο αµπελοκαλλιέργειας, και σκληρής δουλειάς, εξασφαλίζουµε την σοδειά εξαιρετικής ποιότητας. Το µικροκλίµα της περιοχής σε συνδυασµό µε την ποικιλιακή σύνθεση των αµπελώνων που σε ορισµένες περιοχές βρίσκονται στην αγκαλιά της θάλασσας, είναι η αφετηρία και η βάση για την παραγωγή ποιοτικού οίνου. Η επιτυχηµένη µέχρι σήµερα πορεία του, του επιτρέπει να διακριθεί σε ελληνική και ξένη αγορά.
Στους αµπελώνες που πλέον ξεπερνούν τα 400 στρέµµατα, καλλιεργούνται ελληνικές και σπάνιες τοπικές ποικιλίες όπως η Κυδωνίτσα, ο Πετρουλιανός, το Ασπρούδι, η Θράψα, το Μαυρούδι, η Μονεµβασιά, το Σµυρνέικο, ο Ροδίτης, η Μαντηλαριά, καθώς και το Ασύρτικο, το Αηδάνι, το Αθήρι, το Αγιωργίτικο και η Μαλαγουζιά. Επίσης θα συναντήσουµε τις ευγενείς ξένες ποικιλίες Char – donnay, Sauvignon Blanc, Cabernet και Merlot.