Οινοποιείο Δαλαμάρα

Το οινοποιείο Δαλαμάρα είναι η συνέχεια μιας οικογενειακής παράδοσης που ξεκινά πριν από τα μέσα του προηγούμενου αιώνα. Το 1840, ο Ιωάννης Γ. Δαλαμάρας απέκτησε τον πρώτο του αμπελώνα στη Νάουσα, όπως προκύπτει από το Συμβόλαιο Αγοράς Αμπελοτεμαχίου που σώζεται στο αρχείο της οικογένειας. Το 1960, ο Κωνσταντίνος Ι. Δαλαμάρας δημιουργεί τον πρώτο του αμπελώνα στο λόφο του Παλιοκαλιά, ενώ από την εσοδεία του 1997 κυκλοφορεί η πρώτη single vineyard ετικέτα του οινοποιείουαπό το ομώνυμο αμπελοτόπι, η ετικέτα “Παλιοκαλιάς”.

 

Σήμερα, το οινοποιείο Δαλαμάρα καλλιεργεί βιολογικά πιστοποιημένα 60 στρέμματα ιδιόκτητων αμπελώνων στις περιοχές Παλιοκαλιάς και Βάντος, και 10 στέμματα συνεργαζόμενων αμπελώνων στην περιοχή Γάστρα. Παράλληλα, στους αμπελώνες γίνεται πειραματικά χρήση βιοδυναμικρών πρακτικών. Τη φροντίδα της γης και την οινοποίηση έχει αναλάβει από το 2011 ο Δαλαμάρας Κωνσταντίνος, έκτη γενιά της οικογένειας και πτυχιούχος αμπελουργίας και οινολογίας, με σπουδές στη Βουργουνδία.

 

Το οινοποιείο Δαλαμάρα παράγει περίπου 35.000 φιάλες ετησίως και πραγματοποιεί εξαγωγές σε 13χώρες. Είναι επισκέψιμο από το 1998.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Οινοποιείο Δαλαμάρα
Γ. Κύρτση 31, 59200 Νάουσα

Τηλ.:
+30 23320 28321
Τηλ:
+30 23320 26054

Email:
info@dalamara.gr
Website:
http://www.dalamara.gr
Social:
Facebook