Στον Άγιο Αθανάσιο Δράμας και σε ελάχιστη απόσταση από τον αμπελώνα χτυπά η «καρδιά» του Κτήματος Μιχαηλίδη. Στο οινοποιείο πραγματοποιείται από την αρχή έως το τέλος κάθε απαραίτητη εργασία για την παραγωγή των κρασιών του Κτήματος.
Εκεί γίνεται η παραλαβή της πρώτης ύλης μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα από την κοπή των σταφυλιών και ξεκινά η επεξεργασία στα σύγχρονα μηχανήματα που διαθέτει η παραγωγική μονάδα.
Το οινοποιείο διαθέτει 18 ανοξείδωτες δεξαμενές, ενώ στον ειδικά διαμορφωμένο υπόγειο, κλιματιζόμενο χώρο τα 55 δρύινα γαλλικά βαρέλια περιμένουν τους καρπούς μιας ολόκληρης χρονιάς για να τους ωριμάσουν ακόμα περισσότερο.
Εκεί στον ίδιο χώρο του οινοποιείου γίνεται και η εμφιάλωση σε μια σύγχρονη γραμμή παραγωγής ώστε να επιτυγχάνεται σε όλα τα στάδια η μέγιστη δυνατή ποιότητα των κρασιών. Το οινοποιείο είναι επισκέψιμο κατόπιν ραντεβού.