Οινοποιείo Μανουσάκη

“Νόστος”, από την εποχή του Ομήρου, εκφράζει μια λαχτάρα της επιστροφής, τις αναμνήσεις αγαπημένων φίλων, την αγάπη για την πατρίδα, τις ρίζες…. την νοσταλγία. Η φιλοσοφία στο Οινοποιείο Μανουσάκη είναι απλή. Καλλιεργούν προσεκτικά τα αμπέλια για να τους επιτρέψουν να απορροφήσουν τα μοναδικά αρώματα και την ουσία του Κρητικού αποτυπώματος της φύσης. Κάθε τσαμπί σταφυλιού είναι γεμάτο με διακριτικό χαρακτήρα, αποτυπώνοντας και διατηρώντας τα απίστευτα βουνά των Λευκών Ορέων, σε κάθε μπουκάλι των κρασιών Νόστος, αφήνοντας τη φύση να μιλήσει.

 

Αυτό το υποδειγματικό οινοποιείο 130 στρεμμάτων, παράγει 120.000 μπουκάλια κρασί / έτος, με 12 διαφορετικές ετικέτες εκ των οποίων οι 11 ειναι με το εμπορικό σήμα “Nostos”.

 

Από την αρχή, ο Ted Manousakis θεώρησε ότι η βιολογική καλλιέργεια ήταν ο μόνος τρόπος για να δείξει σεβασμό στη φύση και το περιβάλλον. Όλα τα αμπέλια τους καλλιεργούνται βιολογικά μέχρι και σήμερα.

 

Τα τρία μικρά λουλούδια στο λογότυπο ονομάζονται «Μανουσάκια», από τα οποία προέρχεται το οικογενειακό όνομα και συμβολίζουν τις τρεις κόρες του, από τις οποίες η νεότερη, η Αλεξάνδρα έχει πλέον αναλάβει να συνεχίσει το όραμα της εταιρείας. Οι ποικιλίες που οινοποιούνται από αυτό το εξαιρετικό οινοποιείο είναι: Syrah, Grenache, Mourvedre, Roussanne, Muscat of Spina, Vidiano, Assyrtiko και Romeiko.

 

Το οινοποιείο καλωσορίζει επισκέπτες στον χώρο γευσιγνωσίας του από όλο τον κόσμο. Μπορείτε να περιηγηθείτε στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του, να δοκιμάσετε τις καινούριες σοδειές, να λάβετε μέρος σε σεμινάριο μαγειρικής ή να απολαύσετε παραδοσιακό μεσημεριανό γεύμα ή δείπνο στο εστιατόριο του οινοποιείου.

 

Μια εμπειρία γευσιγνωσίας κρασιού που θα σας μείνει αξέχαστη.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Οινοποιείο Μανουσάκη
ΒΑΤΟΛΑΚΚΟΣ - ΧΑΝΙΑ, ΚΡΗΤΗ, 73005

Τηλ.:
+30 28210 78787
Email:
info@manousakiswinery.com
Website:
https://www.manousakiswinery.com/
Social:
Facebook