Οινοποιείο ​Αμπελοείς

Η εταιρεία Αμπελόεις α.ε., νέα στο χώρο της οινοποιίας, ιδρύθηκε το έτος 2006 από την οικογένεια Τσιώλα. Το όνομα της σημαίνει αμπελώνες στην αρχαϊζουσα. Στόχος της οικογένειας η δημιουργία εκλεκτού και ποιοτικού οίνου.

 

Για την επίτευξη του στόχου της επέλεξε έμπειρους και αξιόπιστους συνεργάτες με καθοδηγητή τον διεθνώς αναγνωρισμένο, γάλλο οινολόγο Noel Rabot με 40ετη πείρα σε φημισμένα οινοποιεία του εξωτερικού. Το προσωπικό της εταιρείας, άρτια εκπαιδευμένο φροντίζει για την σωστή λειτουργία της μονάδας, ξεκινώντας από την πρώτη ύλη μέχρι το τελικό προϊόν που φτάνει στα χέρια του καταναλωτή.

 

Η αμπελόεις ξεκίνησε ουσιαστικά την πορεία της στον χώρο της οινοποιίας, το 2008, όπου οι καταναλωτές αγκάλιασαν με ενθουσιασμό την προσπάθεια της εταιρείας. Ως νέα εταιρεία οι καινοτομίες δεν λείπουν από την φιλοσοφία μας, αφού είναι η πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα που χρησιμοποιεί το γυάλινο πώμα αντί φελλού.

 

Το μεράκι και η αγάπη, της οικογένειας Τσιώλα, για ποιοτικό κρασί ‘’ενσαρκώθηκε’’ σε μια έκταση 30.000 τ. μ. στη Φωλιά Ν. Περάμου Καβάλας. Σε μια μαγευτική τοποθεσία, στους πρόποδες του Όρους Σύμβολο, αντικρίζοντας από την μια ακρη του ορίζοντα την Αθωνική πολιτεία και το νησί της Θάσου και από την άλλη τις κορυφές του Παγγαίου Όρους. Το οινοποιείο είναι πλήρως εξοπλισμένο με τα πιο σύγχρονα μηχανήματα στοχεύοντας στην ποιότητα και την μοναδικότητα των κρασιών. Οι ιδιοκτήτες αμπελώνες της οικογένειας Τσιώλα καταλαμβάνουν έκταση 50.000 τ.μ. εως σήμερα ενώ υπολογίζονται να φτάσουν μέχρι και τα 200.000 τ.μ Βρίσκονται σε υψόμετρο 400-500 μέτρων και εκτείνονται στις πλαγιές του όρους Σύμβολο ,όπου συμφώνα με την μυθολογία κατοικούσε ο Διόνυσος, θεός του κρασιού και της γονιμότητας.Οι συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή είναι οι πλέον κατάλληλες για την καλλιέργεια ποιοτικών αμπελώνων αφού η δροσιά του Στρυμονικού κόλπου τα ευεργετεί ενώ το βουνό τα προστατεύει από τους ψυχρούς ανέμους. Το έδαφος είναι πετρώδες, άγονο και αργιλώδες με κλίση που εξασφαλίζει τη μέγιστη αποστραγγιστικότητα.

 

Το κλίμα της περιοχής χαρακτηρίζεται ως μεσογειακό με ήπιους χειμώνες και δροσερά καλοκαίρια διασφαλίζοντας έτσι το μέγιστο της ηλιοφάνειας. Έχοντας ως κύριο μέλημα την ποιότητα και όχι την ποσότητα οι αμπελώνες καλλιεργούνται σύμφωνα με τις αυστηρές οδηγίες ειδικών που υποστηρίζουν την χρήση βιολογικών προϊόντων και γενικότερα σύγχρονες μεθόδους προστασίας, ακίνδυνων προς το περιβάλλον και φιλικά προς τον καρπό. Κάτω από την εποπτεία αυτών βρίσκονται και οι συνεργαζόμενοι αμπελώνες όπου διασφαλίζουν εξίσου εξαιρετική ποιότητα που χαρακτηρίζει τα κρασιά της αμπελόεις.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Οινοποιείο ​Αμπελοείς
Φωλιά Νεα Περάμου Καβάλας

Τηλ.:
+30 2310 341731
Fax.:
+30 2310 335087

Email:
info@ampeloeis.gr
Website:
http://www.ampeloeis.gr
Social:
Facebook