Οινοποιείο Φοίβος

Το οινοποιείο Φοίβος, είναι ένα από τα παλαιότερα σε λειτουργία οινοποιεία της Ελλάδας. Αποτελεί την ιστορική συνέχεια του οινοποιείου Μαντζαβίνο που πρωταγωνίστησε τους δύο προηγούμενους αιώνες στον κόσμο, με τα εντυπωσιακά ελληνικά κρασιά του και έκανε γνωστό το ελληνικό κρασί διεθνώς!

 

Οι αμπελώνες του (και οι ποικιλίες του) ταυτίζονται με τους Ομηρικούς αμπελώνες των Κεφαλλήνων, οι οποίοι, ήδη από την εποχή της συγγραφής του έπους της Οδύσσειας και της Ιλιάδας, γνώριζαν και παρήγαγαν οίνους, οι οποίοι ταυτίζονται απόλυτα –σύμφωνα με τις περιγραφές του έπους- με τα παραγόμενα σήμερα κρασιά του οινοποιείου Φοίβος!

 

Το οινοποιείο Φοίβος, με τα κρασιά του ειδικεύεται αποκλειστικά στις αυτόχθονες, αυτόριζες και γηγενείς Ελληνικές (Κεφαλονίτικες) ποικιλίες :
Μοσχάτο που δίνει τον ΠΟΠ μοσχάτο Κεφαλληνίας ( τον αξεπέραστο Σταλακτίτη)
Μοσχατέλλα (σε μονοποικιλιακή οινοποίηση).
Ρομπόλα (ευγενή, κοσμοπολίτικη ποικιλία με πολυπλοκότητα και οξύτητες, που δίνει τα ΠΟΠ κρασιά του Φοίβου, Ρομπόλα με μαύρη ετικέττα και Βαρκαρόλα)
Τσαούσι (συμβάλει δυναμικά στα δημοφιλή κρασιά του Φοίβου, Ασφόδελο, Πάνδροσο και Αντίδοτο)
Βοστιλίδι ή Γουστολίδι ή Αυγουστολίδι (η πιο παλιά γηγενής ποικιλία της Ελλάδας)! Στην μονοποικιλιακή εκδοχή του -λόγω των πολλών τανινών του και τις ιδιαίτερες οξύτητες του συγκρίνεται με τα μεγαλύτερα κρασιά του ελληνικού αμπελώνα.
Μαυροδάφνη, βελούδινη ερυθρή ποικιλία, που στην ξηρή εκδοχή της δίνει την Δάφνη-Δάφνη του Φοίβου, και στην γλυκιά εκδοχή της τα ΠΟΠ κρασιά Μέθυση και Αντιόπη, που αποτελούν δύο από τα καλλίτερα ελληνικά κρασιά, σύμφωνα με τις πάρα πολύ υψηλές βαθμολογίες τους, στο Wine Advocate του Robert Parker (95/100 & 94/100)
Θειακό και Αρακλινό, δύο αρχέγονες ερυθρές ποικιλίες, που συμβάλλουν καθοριστικά στην ερυθρή Μύηση και στον ερυθρό Μεθύσφορο του οινοποιείου!

 

Στο δυναμικό της παραγωγής του Φοίβου έχουν προστεθεί:
Το 2015, η Ραψωδία (Μαυροδάφνη σε ξηρή οινοποίηση) που οινοποιήθηκε αρχαιότροπα σε Αμφορέα (408 φιάλες Ραψωδία, βυθίστηκαν και παλαιώνουν στη θάλασσα, και άλλες 700 παλαιώνουν σε τσιμεντένια δεξαμενή του Οινοποιείου, σκεπασμένες με φυσικό νερό).
Το 2016/17, οι οίνοι 41, 47, 42 (λευκός, ροζέ και ερυθρός οίνος), με συνοινοποίηση όλων των γνωστών γηγενών ελληνικών ποικιλιών από τους αμπελώνες του Φοίβου στην ανατολική Κεφαλονιά.

 

To οινοποιείο χρησιμοποιεί τις πιο ήπιες μεθόδους αμπελοκαλλιέργειας και τις αρχές της βιοδυναμικής γεωργίας.

 

Το Οινοποιείο διαθέτει ευχάριστο χώρο γευσιγνωσίας και έναν επισκέψιμο χώρο Μουσείου Οίνου με Πιθεώνα και Έκθεση με Αντίγραφα αρχαίων αγγείων πόσης και Φωτογραφίες αρχαίων αγγείων οίνου.

 

Βρίσκεται στο Βουνί Ληξουρίου (μετά τα Μαντζαβινάτα με κατεύθυνση προς Χαβριάτα), σχεδόν στην είσοδο του χωριού και απέναντι από την εκκλησία του Αγίου Δημητρίου.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Οινοποιείο Φοίβος
Βουνί Ληξουρίου, Τ.Κ. 28200, Κεφαλονιά

Τηλ.:
+30 26710 29505

Email:
info@domainefoivos.com
Website:
http://www.domainefoivos.com/
Social:
Facebook
Instagram
Tripadvisor