Η Θράκη είναι μια περιοχή με πλούσια ιστορία στην παραγωγή οίνου, που ξεκινά από την αρχαιότητα. Βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα της Ελλάδας και είναι γνωστή για το ιδιαίτερο κλίμα και το έδαφος της, τα οποία συμβάλλουν στην παραγωγή ποιοτικών κρασιών.
Το κλίμα της Θράκης είναι ευνοϊκό για την καλλιέργεια αμπέλου, με ζεστά καλοκαίρια και ήπιους χειμώνες, ενώ το έδαφος είναι πλούσιο σε ασβέστιο και άλλα θρεπτικά συστατικά που ευνοούν την ανάπτυξη της αμπέλου. Οι ποικιλίες που καλλιεργούνται εδώ παρουσιάζουν χαρακτηριστικά που δεν συναντώνται εύκολα αλλού, λόγω της μοναδικής γεωγραφικής θέσης και των εδαφοκλιματικών συνθηκών της περιοχής.
Στη Θράκη παράγονται διάφορα είδη κρασιών, από ερυθρά και λευκά έως και ροζέ. Η περιοχή παράγει κρασιά με έντονα αρώματα, πλούσια γεύση και ισορροπημένη οξύτητα.
Συνολικά, η Θράκη αποτελεί έναν κρυμμένο θησαυρό της ελληνικής οινοποιίας, που αξίζει να ανακαλύψουν οι λάτρεις του κρασιού.