Οινοποιία Σγουρίδη

Η Οινοποιία Σγουρίδη υπήρξε το όραμα του Παναγιώτη και της Αναστασίας Σγουρίδη, οι οποίοι βασισμένοι στο μεράκι τους και την παράδοση της οικογένειας στην ποτοποιία, έκαναν στροφή και δοκίμασαν την τύχη τους στην οινοποιία. Δημιούργησαν σταδιακά μέσα στην περίοδο 2000-2005 έναν ιδιόκτητο αμπελώνα εκατό περίπου στρεμμάτων με σκοπό να αναβιώσουν τα κρασιά της φημισμένης από την αρχαιότητα περιοχής των Αβδήρων.

 

Τοποθετημένος στο Αγρόκτημα Μάνδρας, που εκτείνεται στους ήπιους λόφους της περιοχής Αβδήρων, ο αμπελώνας φιλοξενεί στις γραμμές τους επιλεγμένες ελληνικές και ξενικές ποικιλίες οινοστάφυλων ενώ διαφοροποιείται από το μοναδικό του ψαμμιτικό υπέδαφος, την ονομαστή Πέτρα Μάνδρας, και το ιδιαίτερο μικροκλίμα που παράγει η παρακείμενη λιμνοθάλασσα Λαφρούδα. Τον Απρίλιο του 2004, δημιουργήθηκε και επίσημα η εταιρία «Οίνοι Σγουρίδη», με επικεφαλής τους δυο γιους του Παναγιώτη και της Αναστασίας, τον Ναπολέοντα και τον Σγουρή. Οι δύο πολιτικοί μηχανικοί με πολύ όρεξη για δημιουργία και με προσήλωση στην bio φιλοσοφία, πιστοποίησαν τον αμπελώνα ως Βιολογικό από το 2006 και εγκατέστησαν ένα Φωτοβολταικό Πάρκο 20kw εντός του αμπελώνα από το 2009.

 

Απώτερος στόχος της οικογένειας είναι να ελαχιστοποιήσουν το ενεργειακό αποτύπωμα κατά τη παραγωγική διαδικασία χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα των παραγόμενων οίνων. Άμεσος στόχος της εταιρείας είναι η ολοκλήρωση σύγχρονων οινοποιητικών εγκαταστάσεων που θα φιλοξενήσουν οινοποιήσεις υψηλής ποιότητας και θα μπορούν να υποδεχθούν τον πιο απαιτητικό οινόφιλο επισκέπτη.

 

Το portfolio της οινοποιίας αποτελείται από την σειρά SIGMA Λευκό, Ροζέ και Ερυθρό, και τον ΕΡΥΘΡΟ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗ.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Οινοποιία Σγουρίδη
ΜΑΝΔΡΑ ΞΑΝΘΗΣ

Τηλ.:
+30 6973 690003
Email:
info@sgouridiwines.gr
sales@sgouridi-wines.gr
Website:
https://sgouridi-wines.gr/