Οινοποιία Πετραλώνων – Δ. Καλαϊτζής & ΣΙΑ

Από το 2003 καλλιεργούμε βιολογικά 30 στρέμματα αμπέλια. Όλη η διαδικασία, τρύγος, οινοποίηση, σταθεροποίηση, παλαίωση, έως εμφιάλωση γίνεται με την προσωπική δουλειά πατέρα και γιού. Το λευκό μας Sauvignon Blanc με απόδοση 500-600 κιλά/στρέμμα δίνει υπέροχα αρώματα και πλούσιο στόμα ενώ το Merlot και Ξινόμαυρο 600-800 κιλά το στρέμμα, σε συνδυασμό ή μόνα τους 100%.

 

Τα κόκκινα κρασιά μας είναι παρατεταμένης ζύμωσης με στέμφυλα και κουκούτσια, γι αυτό έχουν πληθωρική γεύση και αρώματα μοναδικά με υψηλή περιεκτικότητα σε τανίνες, που μαλακώνουν με την παλαίωση σε δρύινα βαρέλια και μετά στην φιάλη για πολλά χρόνια.

 

Ο τρύγος γίνεται με το χέρι ως έξτρα μέτρο ποιοτικού ελέγχου, ενώ η χαμηλή στρεμματική απόδοση δεν πιέζει τα αμπέλια και μειώνει τον κίνδυνο ασθένειας απαιτώντας έτσι λιγότερες παρεμβάσεις, αν και χρησιμοποιούμε μόνον θειάφι και ελάχιστο χαλκό.

 

Η παλαίωση των ερυθρών οίνων γίνεται σε μοντέρνες ανοξείδωτες δεξαμενές και Γαλλικά δρύινα βαρέλια.

 

Πολλά από τα κρασιά μας έχουν βραβευτεί σε διαγωνισμούς του εξωτερικού.

 

Στα νέα μας προϊόντα πρόκειται να προστεθούν τα Brandy & τσίπουρο από τον δικό μας άμβυκα, ενώ προσφάτως έχουμε εμπλακεί και στην παραγωγή ελαιολάδου, από Κορωνέϊκη, που αυτή την στιγμή βρίσκεται σε καθεστώς ένταξης στην βιολογική γεωργία. Στο οινοποιείο είναι δυνατή η γευσιγνωσία και αγορά κρασιού και ελαιολάδου.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Οινοποιία Πετραλώνων - Δ. Καλαϊτζής & ΣΙΑ
Πετράλωνα, Χαλκιδική

Τηλ.:
+30 23730 71463
Email:
info@petrawine.gr
Website:
http://www.petrawine.gr/
Social:
Facebook