Μυλωνάς Μικροοινοποιία

Ξεκινήσαμε το 1917 να καλλιεργούμε την Αττική Γη και να οινοιποιούμε σε πήλινουςαμφορείς. Οι αμπελώνες μας επεκτάθηκαν με τα χρόνια και ένα μικρό οινοποιείο χτίστηκεγια να εξυπηρετεί τις ανάγκες για παραγωγή τοπικού οίνου και να τέρπει την λαχτάρα για εξέλιξη.

 

Στις αρχές του νέου αιώνα η τρίτη γενιά της οικογένειας αναλαμβάνει να συνεχίσει την όμορφη αυτή ιστορια.Το νέο μας σύγχρονο μικρό οινοποιείο, αρωγός στην δημιουργία οίνων υψηλής ποιότητας, κατασκευάστηκε για να εξυπηρετεί τις όλο και αυξανόμενες ανάγκες.

 

Ο σκοπός μας πάντα η ανάδειξη του Αττικού αμπελώνα και ιδιαίτερα της μοναδικής ποικιλίας Σαββατιανό. Ξαναγυρίζουμε πίσω χαμογελώντας στον πήλινο αμφορέα και περιμένουμε με αγωνία την συνέχεια …

 

Αμπελώνας- Αττική γη
120 στρέμματα αμπελώνων είναι διάσπαρτα φυτεμένοι στην Λαυρεωτική κυρίως με Σαββατιανό αλλά και με Αςυρτικο, Μαλαγουζια, Αϊδάνι, Αγιωργιτικο, Λημνιώνα, Μανδηλαριά, Cabernet Sauvignon και Merlot.

 

Το έδαφος είναι μέσης σύστασης αμοαργιλωδες κυρίως σε ασβεστολιθικό υπόβαθρο αλλά επίσης ο σχιστόλιθος και χαλίκι συναντώνται συχνά. Οι αμπελώνες βρίσκονται 80 με 220m πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας με το Σαββατιανό μας ,φυτεμένο σε κυπελλοειδή μορφή, να έχει μέσο όρο ηλικίας 50 έτη και απόδοση τα 400kg/στρεμμα.

 

Το κλίμα είναι μεσογειακό με τα καλοκαιρινά μελτέμια να δροσίζουν την χερσόνησο της Λαυρεωτικής δημιουργώντας ιδανικές συνθήκες για την αμπελοκαλλιέργεια

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Μυλωνάς Μικροοινοποιία
Ιπποκράτους 3, 19001 Κερατέα Αττικής

Τηλ.:
+30 22990 68156
Fax.:
+30 22990 68256

Email:
info@mylonas-wines.gr
Website:
http://www.mylonas-wines.gr
Social:
Facebook
Instagram
Twitter