Κτήμα ​Πυργάκη

 Το οινοποιείο και οι αμπελώνες μας βρίσκονται στον δήμο Σικυωνύων στο δημοτικό διαμέρισμα Ασπροκάμπου. Ο Ασπρόκαμπος είναι ένα απο τα 17 δημοτικά διαμερίσματα που αποτελούν την ζώνη Προστατευομένης Ονομασίας Προέλευσης Νεμέα (Π.Ο.Π. Νεμέα ) την πατρίδα του Αγιωργίτικου.

 

Το οροπέδιο της λίμνης Στυμφαλίας σε συνδυασμό με τον ορεινό όγκο της Ζήριας , δημιουργεί ένα μοναδικό μικροκλίμα που ευνοεί την παραγωγή οίνων ποιότητας . Στους ιδιόκτητους αμπελώνες του οινοποιείου , συνολικής έκτασης 120 στρεμμάτων, καλλιεργούνται μερικές απο τις σημαντικότερες Ελληνικές και διεθνείς ποικιλίες αμπέλου. Η επιλογή των ποικιλιών έγινε μετά απο μακροχρόνια έρευνα και πειραματισμό και μοναδικό σκοπό την παραγωγή οίνων ποιότητας .

 

Για την παραγωγή των λευκών κρασιών του οινοποιείου έχουν επιλεγεί οι ποικιλίες , Ασύρτικο, Chardonnay, Sauvignon Blanc , Μαλαγουζιά, Μοσχοφίλερο και Muscat Ottonel . Για την παραγωγή των ερυθρών και ροζέ κρασιών καλλιεργούνται οι ποικιλίες, Αγιωργίτικο , Cabernet Sauvignon , Merlot , Petit Verdot , Pinot Noir , Syrah και Tannat . Οι αμπελώνες καλλιεργούνται σύμφωνα με τις αρχές του Συστήματος Ολοκληρωμένης Διαχείρισης GLOBALG.AP V.5,0 (EUREPGAP) .

 

Το οινοποιείο έχει μακροχρόνια συνεργασία με παραγωγούς, της ευρύτερης περιοχής του Ασπροκάμπου, συνολικής έκτασης 50 περίπου στρεμμάτων, που ακολουθούν τα ίδια πρωτόκολα καλλιέργειας με σκοπό να καλύπτονται οι ανάγκες του οινοποιείου για σταφύλια όποτε αυτό απαιτείται . Το οινοποιείο είναι εξοπλισμένο με σύγχρονα μηχανήματα οινοποίησης και εμφιάλωσης που πληρούν τους κανόνες και τα διεθνή πρότυπα ασφαλείας . Επαγγελματική τεχνογνωσία , πολυετής εμπειρία και συλλογική προσπάθεια απο την καλλιέργεια των αμπελώνων και την οινοποίηση μέχρι την εμφιάλωση και την διάθεση , αποτελούν απαραίτητη προυπόθεση για τα προιόντα που φέρουν την ετικέτα ‘’ Κτήμα Πυργάκη ‘’ .

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Κτήμα Πυργάκη
Ασπρόκαμπος Κορινθίας , Τ.Κ. 20 500 Νεμέα

Τηλ.:
+30 6946 503082
Email:
info@pirgakis.gr
Website:
http://www.pirgakis.gr/
Social:
Facebook