Κτήμα Τζιβάνη

Εδώ και 40 χρόνια η οικογένεια Τζιβάνη ασχολείται με τη βιολογική καλλιέργεια γηγενών και διεθνών ποικιλιών, όπως Μαλαγουζιά, Αθήρι, Αγιωργίτικο, Μοσχοφίλερο, Ροδίτης, λευκή Κουντούρα, Syrah, Cabernet Sauvignon, Merlot, Sauvignon Blanc, Chardonnay κ.ά.

 

Oι βιολογικοί αμπελώνες του κτήματος Τζιβάνη, βρίσκονται στην Ριτσώνα και στο Άρμα της Θήβας, περιοχές από την αρχαιότητα γνωστές για το ιδανικό τους μικροκλίμα για την παραγωγή εξαίρετων κρασιών. Οι υψομετρικές διαφορές και η σύνθεση του εδάφους, συντελούν σε μια ζηλευτή πολυπλοκότητα γεύσεων και αρωμάτων που διακρίνουν σήμερα τον χαρακτήρα των εκλεκτών κρασιών του κτήματος Τζιβάνη.

 

Η διαδικασία της οινοποίησης, εξασφαλίζεται στο σύγχρονο οινοποιείο της οικογένειας στην Ριτσώνα κοντά στην Χαλκίδα. Το οινοποιείο διαθέτει υψηλή τεχνολογία αιχμής και στεγάζεται σε ένα πανέμορφο κτήριο παραδοσιακής αρχιτεκτονικής.

 

Εδώ όλα τα κρασιά ζυμώνουν κάτω από άψογες οινολογικές συνθήκες, ενώ στο υπόγειο κελάρι, όπου η τεχνολογία συναντά την παράδοση, τα ερυθρά ωριμάζουν και παλαιώνουν υπομονετικά μέσα σε μικρά δρύινα βαρέλια.

 

Τα κρασιά του κτήματος εξάγονται σε πολλές χώρες της Ευρώπης, Ασίας και Αμερικής και έχουν βραβευθεί σε όλους τους διεθνείς διαγωνισμούς Οίνου που έχουν συμμετάσχει.

 

Στο εξαιρετικό Μουσείο Οίνου και Λαογραφίας, ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει σπάνια αντικείμενα, παραδοσιακά εργαλεία και μηχανισμούς, τα οποία χρησιμοποιούνταν πάνω από 100 χρόνια στη παραγωγή του Οίνου, του λαδιού και στις διάφορες αγροτικές καλλιέργειες.

 

Κατά την περίοδο του τρύγου, οι οινόφιλοι επισκέπτες και οι μαθητές των σχολείων μπορούν να τρυγήσουν και να πατήσουν τα σταφύλια φτιάχνοντας πετιμέζι και μουσταλευριά.

 

Στους χώρους του Οινοποιείου μπορούν να φιλοξενηθούν Συνέδρια, εκθέσεις, δεξιώσεις γάμου κ.α.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Κτήμα Τζιβάνη
Καμηλέζα Ριτσώνα Αυλίδας, 34100 Χαλκίδα

Τηλ.:
+30 6974 040444
Website:
http://www.tzivaniwines.gr/
Email:
contact@tzivanibiowines.gr
Social:
Facebook