Κτήμα Μπίζιος

Περιτριγυρισμένο από καταπράσινους αμπελώνες στη κοιλάδα που σχηματίζεται ανάμεσα στη Ζήρεια και στο Γαβριά βρίσκεται το καλαίσθητο αρχιτεκτονικά οινοποιείο, του κτήματος εξοπλισμένο με την πλέον σύγχρονη τεχνολογία αιχμής.

 

Σε πολύ μικρή απόσταση από τη Νεμέα, αλλά και τη μυθική Στυμφαλία (όπου ο οινόφιλος Ηρακλής πραγματοποίησε τους δύο πρώτους άθλους του), ο Ηλίας Μπίζιος έφτιαξε το οινοποιείο του στην άκρη του αμπελώνα αποτυπώνοντας την κάθε μέρα της ζωής του σταφυλιού στα κρασιά που παράγει.

 

Ένας ιδιόκτητος αμπελώνας 100 στρεμμάτων εκτείνεται σε υψόμετρο 850m στο χωριό Ασπρόκαμπος, στο υψηλότερο σημείο της ζώνης Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης (ΠΟΠ) Νεμεα. Τα σταφύλια είναι προϊόν βιολογικής καλλιέργειας από αμπελώνες με χαμηλές στρεμματικές αποδόσεις, ώστε να επιτυγχάνεται η όσο το δυνατόν καλύτερη συγκέντρωση οργανοληπτικών χαρακτηριστικών ανά ποικιλία σταφυλιών. Επιλέγεται προσεκτικά ακόμα και η στιγμή του τρύγου, προκειμένου να επιτευχθεί η σωστή ωρίμανση των σταφυλιών. Οι ποικιλίες που καλλιεργούνται στο κτήμα είναι: Αγιωργιτικο, Cabernet Sauvignon, Chardonnay, Μοσχοφιλερο και Μαλαγουζια.

 

Ο Ηλίας Μπίζιος γιός αμπελουργού, γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Ασπρόκαμπο της Νεμέας, ένα ορεινό χωριό, που σκαρφαλώνει στα 900 μέτρα. Η επιλογή του να ασχοληθεί με τον οικογενειακό αμπελώνα ήταν σχεδόν μονόδρομος, αφού η αγάπη του για την γη και τον καρπό του αμπελιού δεν του αφήναν άλλες επιλογές. Η ζύμωσης παρακολουθείται με πολύ προσοχή. Οι ανοξείδωτες ψυχωμένες δεξαμενές μικρής χωρητικότητας, επιτρέπουν να γίνονται ξεχωριστές μικρο-οινοποιήσεις ανά ποικιλία. Τα ερυθρά κρασιά παλαιώνουν σε γαλλικά και αμερικάνικα δρύινα βαρέλια, στο υπόγειο κελάρι σε ελεγχόμενες συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας.

 

Τα κρασιά του οινοποιείου είναι η γνήσια έκφραση του μοναδικού terroir του Ασπροκάμπου και σμίγουν το παλιό με το νέο κρατώντας την παράδοση ζωντανή στις μέρες μας. Ο βιολογικός αμπελώνας με απόλυτο σεβασμό περιβαλον αποτυπώνεται ιδανικά μέσα από τα βιολογικά κρασιά που παράγει.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Κτήμα Μπίζιος
Ασπρόκαμπος Κορινθίας, 20500 Νεμέα

Τηλ.:
+30 27460 51426
Website:
https://biziosestate.gr/
Email:
info@biziosestate.gr
Social:
Facebook Instagram