Κτήμα Λίγας

Τα υψώματα της Πέλλας με τις απαλές κλίσεις έχουν άφθονο τον ήλιο και τον αέρα σ’ όλη τους την έκταση. Τα κλήματά μας αντλούν τη δύναμή τους από τα πηλοαμμώδη, ασβεστούχα και στραγγιστερά εδάφη, που τα διατηρούμε αφράτα και ξεκούραστα με τον φυσικό τους χορτοτάπητα. Εκεί αναπτύσσεται ισόρροπα δεμένος όλος ο έμβιος μικρόκοσμος, παραγωγός φυσικών συστατικών θρέψης, που ζητά το κλήμα για την αρμονική του ανάπτυξη.

 

Αυτός ο φυσικός τρόπος καλλιέργειας, ο οποίος είναι κάτι περισσότερο από τον βιολογικό, είναι αυτός που φέρνει στο σταφύλι ατόφια τα χαρακτηριστικά της καταγωγής του, αυτά που ορίζει το αμπελοτόπι.

 

Η παρέμβασή μας συνοδεύει τη φυτική εξέλιξη, δεν επιβάλλεται σ’ αυτήν και έχει στόχο την περιφρούρηση της υγείας των σταφυλιών, τον καλό βαθμό ωριμότητας και την ιδανική ισορροπία ποιότητας και ποσότητας. Οι θεραπευτικές αγωγές σπάνια χρειάζονται, διότι οι προληπτικές μας επεμβάσεις, οι οποίες πάντα ακολουθούν τους κανόνες της βιολογικής καλλιέργειας, αρκούν.

 

Οι ποικιλίες που καλλιεργούμε για την παραγωγή των κρασιών μας είναι Ροδίτης, Ασύρτικο, Κυδωνίτσα από τις λευκές και Ξινόμαυρο, Λημνιώνα από τις ερυθρές. Ο τρύγος γίνεται με τα χέρια από τα μέσα Αυγούστου έως τα τέλη Σεπτεμβρίου.

 

Ο σύγχρονος εξοπλισμός στο οινοποιείο μας εξασφαλίζει τις συνθήκες για τη σωστή επεξεργασία των σταφυλιών και την ελεγχόμενη ζύμωση και ο οινοποιός με τη γνώση και την τέχνη του αναδεικνύει τις αρετές του σταφυλιού.

 

Η επεξεργασία των κρασιών μας γίνεται για τη σταθεροποίηση και τη βελτίωση των αρωματικών και γευστικών χαρακτήρων τους με όσο το δυνατόν λιγότερες τεχνικές παρεμβάσεις. Τα κόκκινα θα ωριμάσουν στα δρύινα βαρέλια πρώτα και μετά στις φιάλες στο υπόγειο κελλάρι.

 

Οι αναμείξεις των διαφορετικών ποικιλιών γίνονται με γνώμονα τον προορισμό τους να συνοδεύουν αρμονικά τις εκλεκτές δημιουργίες της κουζίνας.

 

Η ποιότητα που χαρακτηρίζει τα κρασιά μας είναι το αποτέλεσμα του συνδυασμού ΠΕΛΛΑ – ΚΤΗΜΑ ΛΙΓΑΣ, ιδανική για να συνοδεύει τις ώρες της χαράς.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Κτήμα Λίγας
1ο χλμ. Γιαννιτσά-Αρχοντικό, 58 100 Γιαννιτσά–Πέλλα

Τηλ.:
+30 23820 24421

Email:
wines@ligas.gr
Website:
http://www.ligas.gr
Social:
Facebook