Στη χώρα των Μουσών, στις πλαγιές των Πιερίων, στους αντικατοπτρισμούς των νερών του Αλιάκμονα, γεννήθηκαν οι μύθοι, οι παραδόσεις και ο Οίνος. Οίνος Τοπικός, Βελβελντινός, σε αρμονία με το χώρο, τους ανθρώπους και τη φύση. Εκεί επέλεξε ο Γιάννης Ζανδές να δημιουργήσει τους αμπελώνες του, που ξεκινούν από το εκκλησάκι των Αγίων Αποστόλων και φτάνουν ως την άκρη της λίμνης.
Οι ετικέτες του οινοποιείου είναι 5 (2 λευκές, 1 ροζέ και 2 ερυθρές).
Πιο αναλυτικά και με μία μικρή περιγραφή για το καθένα, για να βοηθήσει να φανταστείς την πιθανή τοποθέτησή του με ένα γεύμα:
Εύα: Λευκός ξηρός οίνος μονοποικιλιακός, 100% chardonnay. Ζύμωση σε δεξαμενή 4-6 μήνες. Έχει πλούσια και ευχάριστη γεύση, χρυσοκίτρινη όψη σερβίρεται ιδανικά στους 8-10 οC Ταιριάζει με ψάρι, πουλερικά και γλυκόξινες γεύσεις. Αξίζει να το συνδυάσεις με αποξηραμένα φρούτα, ιδιαίτερα βερίκοκο.
Μαλαγουζιά: Λευκός ξηρός οίνος μονοποικιλιακός, 100% μαλαγουζιά. Ζύμωση σε δεξαμενή 4 μήνες. Διαθέτει γεμάτο και έντονο άρωμα και σερβίρεται ιδανικά στους 8-10 οC. Πίνεται ευχάριστα και μπορεί να συνδυαστεί με μία πράσινη σαλάτα και φρούτα.
Ροζαλία: ξηρός οίνος από ποικιλίες Ξινόμαυρο (60%) και Λημνιώνας (40%). Η ζύμωση πραγματοποιείται στη δεξαμενή. Σερβίρεται στους 10-12 οC. Εξίσου ευχάριστο και δροσερό κρασί. Συνδυάζεται εύκολα με πιάτα όπως ψητά λαχανικά, ελαφριά τυριά, με χοιρινό φιλέτο λεμονάτο ή ακόμα και με ελαφρώς πικάντικες γεύσεις.
Αδάμ: Ερυθρός ξηρός οίνος από Merlot, Cabernet Sauvignon και Ξινόμαυρο με 12μηνη παλαίωση σε γαλλικά δρύινα βαρέλια.
Βελβεντοινός: Ερυθρός ξηρός οίνος από Ξινόμαυρο (70%) και Syrah (30%) επίσης με 12μηνη παλαίωση. Τα κόκκινα κρασιά έχουν γεμάτο άρωμα και σώμα, στρογγυλή γεύση. Σερβίρονται στους 16-18 οC. Συνδυάζονται εύκολα με κόκκινα κρέατα και μαγειρευτά φαγητά.