Κτήμα Γκούμα

Το Κτήμα Γκούμα βρίσκεται στα Τριλάγκαδα των Μαριών στα ορεινά της Ζακύνθου, σε ένα ιδιαίτερο χώρο που περιστοιχίζεται από βουνά 3 χιλιόμετρα μόλις από την θάλασσα και σε υψόμετρο 300 μέτρων.

 

Η ιστορία μας ξεκινάει το 1900,όταν οι πρόγονοι μας φύτεψαν τους πρώτους αμπελώνες στο χώρο του κτήματος. Από το 1980 ο Γιάννης Γιατρά Γκουμας φυτεύει και ασχολείται ερασιτεχνικά με τη καλλιέργεια και οινοποίηση γηγενών ποικιλιών όπως τον Αυγουστιάτη και το Βοστυλίδι. Η αγάπη και το πάθος του για το αμπέλι και το κρασί τον οδήγησαν το 2014 στην δημιουργία αυτού του οινοποιείου.

 

Ο σεβασμός στη γη και στο περιβάλλον υπαγόρευε στο βιολογικό τρόπο καλλιέργειας των αμπελώνων. Το μικρόκλιμα της περιοχής μαζί με τις γηγενής ποικιλίες δίνουν ένα ξεχωριστό προφίλ που χαρακτηρίζει τα κρασιά του κτήματος.

 

Το οινοποιείο δέχεται κάθε χρόνο επισκέπτες από όλο τον κόσμο όπου γνωρίζουν και γεύονται τα κρασιά μας και απολαμβάνουν το μοναδικό τοπίο.

 

Η Ζάκυνθος είναι πλούσια σε γηγενής ποικιλίες. Στόχος μας είναι να καλλιεργήσουμε και να οινοποιήσουμε όσες περισσότερες από αυτές μπορούμε ώστε να τις αναδείξουμε για να τις γνωρίσει το οινόφιλο κοινό ανά τον κόσμο.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Κτήμα Γκούμα
Τριλάγκαδα, Μαριες Ζακύνθου

Τηλ.:
+30 2695 100431
Website:
https://artandwine.gr/
Email:
info@artandwine.gr
Social:
Facebook Instagram