Master Classes 2019!

Δεν χάνονται!

Ακατέργαστα Διαμάντια του Ελληνικού Αμπελώνα

Κυριακή 7 Απριλίου, ώρα 16.00-17.00
Μια σπάνια ευκαιρία για να δοκιμάσετε τις αναδυόμενες και λιγότερο γνωστές ποικιλίες από τα νησιά και την ενδοχώρα. Οι διορατικές ταξιδιωτικές ιστορίες του Νίκου Μάνεση θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε τη δυναμική τους και να μυηθείτε στο επόμενο κεφάλαιο των μοντέρνων ελληνικών κρασιών!

Λίγα λόγια για τον Nico Manessis

Ο Νίκος Μάνεσης έχει αφιερώσει τα τελευταία 20 χρόνια της ζωής του στη μελέτη και προώθηση του ελληνικού κρασιού ως δημοσιογράφος, εισηγητής και συγγραφέας. Ξεκινώντας με επαγγελματικό πλάνο τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις με σπουδές στο Λονδίνο, η ζωή του άλλαξε άρδην πορεία όταν συναντήθηκε τυχαία στην Ιταλία με μία φιάλη Barolo του 1967.

Από τότε ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο ανακαλύπτοντας το μαγικό κόσμο του κρασιού. Το κεφάλαιο της ζωής του το αφιερωμένο στο ελληνικό κρασί θα μπορούσε να έχει τίτλο “Περιπέτειες στον Ελληνικό Αμπελώνα ή Πώς να Κάνω τη Ζωή μου Δύσκολη”.

O Νίκος Μάνεσης κατέχει την έδρα για την Ελλάδα και την Κύπρο στα Decanter World Wine Awards, είναι μέλος της Academie Internationale du Vin, διδάσκει σε οινικά σχολεία στη Γαλλία, την Ελβετία και την Ελλάδα και γράφει πυρετωδώς για τo blog του, Greek Wine World.gr

Εισηγητής: Nico Manessis
Συγγραφέας | Greek wine expert | Κριτής στα Decanter World Wine Awards
Συμμετοχή μόνο με ηλεκτρονική προεγγραφή
Κόστος συμμετοχής: 20 ευρώ
ΚΑΝΤΕ ΤΩΡΑ ΠΡΟΕΓΓΡΑΦΗ

Blind Tasting – Taste The Difference

Κυριακή 7 Απριλίου, ώρα 18.00-19.00
Μπορεί να μην υπάρχει κακός τρόπος να απολαύσεις ένα ποτήρι κρασί, υπάρχει όμως και ο ιδανικός. Έξι από τις πιο δημοφιλείς ελληνικές ποικιλίες δοκιμάζονται και αναζητούν το ταίρι τους σε έξι διαφορετικά ποτήρια!

Λίγα λόγια για τον Άρη Σκλαβενίτη

Ο Άρης Σκλαβενίτης έχει πτυχίο στην Οινολογία, είναι πιστοποιημένος Sommelier από την Παγκόσμια Ένωση Οινοχόων και το Court of Master Sommeliers, και σπουδαστής στο Wine & Sommelier Expert Course &WSET lvl 4 Diploma.

Είναι επίσης Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων , Υπεύθυνος αγορών κρασιού στο κατάστημα Γαστρονόμος και Sommelier Ambassador στο οινοποιείο Bodegas Krontiras και στην εταιρεία Gaggenau. Γράφει άρθρα σε αρκετά περιοδικά του ομίλου Καθημερινή, είναι εισηγητής στο Μεταπτυχιακό του Γεωπονικού Πανεπιστημίου, στην Genius in Gastronomy και Head Sommelier και συνιδιοκτήτης στο Oinoscent Wine Food Cellar.

Έχει διακριθεί ως ο καλύτερος Έλληνας Οινοχόος για το 2016 & 2019, κερδίζοντας τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό και θα εκπροσωπήσει την χώρας μας στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Οινοχόων το 2022.

Εισηγητής: Άρης Σκλαβενίτης
Sommelier | Οινολόγος
Συμμετοχή μόνο με ηλεκτρονική προεγγραφή
Κόστος συμμετοχής: 20 ευρώ
ΚΑΝΤΕ ΤΩΡΑ ΠΡΟΕΓΓΡΑΦΗ

Παλαιά Αμπέλια, Καλύτερα Κρασιά;

Δευτέρα 8 Απριλίου, ώρα 15.00-16.00
Στην βιομηχανία κρασιού υπάρχει ευρέως διαδεδομένη η πεποίθηση ότι τα παλαιά αμπέλια παράγουν κρασιά υψηλότερης ποιότητας. Παραδόξως όμως πολλά από τα θρυλικά κρασιά των καιρών μας έχουν παραχθεί από νέα αμπέλια και όχι παλαιά, όπως λόγου χάρη το Chateau Montelena 1973 (πρώτη θέση στην περίφημη Κρίση των Παρισίων). Τι συμβαίνει πραγματικά και ποια είναι η εξήγηση; Κλείστε έγκαιρα τη θέση σας στο MW Masterclass στις 7 Aπριλίου όπου o Γιάννης Καρακάσης MW θα συζητήσει το μηχανισμό και την πραγματική επίδραση των παλαιών αμπελιών στην ποιότητα του κρασιού. Θα δοκιμαστούν παράλληλα 10 κρασιά από αμπέλια ηλικίας μεγαλύτερης των 30 ετών.

Λίγα λόγια για τον Γιάννη Καρακάση MW

Ο Γιάννης Καρακάσης MW (Master of Wine) είναι ένας από τους μόλις 384 Masters of Wine στον κόσμο, τίτλος που θεωρείται ως ο κορυφαίος στον χώρο του κρασιού. Γράφει για το κρασί, συμβουλεύει και εκπαιδεύει ενώ είναι κριτής στον σημαντικότερο οινικό διαγωνισμό στον κόσμο, το Decanter World Wine Awards.

Είναι ο ιδρυτής του δυναμικού blog karakasis.mw το μοναδικό οινικό blog στην Ελλάδα που επικοινωνεί το ελληνικό κρασί σε εβδομαδιαία βάση και στα ελληνικά αλλά και στα αγγλικά με μόνο πρωτότυπο περιεχόμενο.

Παράλληλα έχει κυκλοφορήσει μέχρι τώρα δύο βιβλία: το e-book The Wines and Vineyards of Greece 2017 και τα Φυσικά κρασιά στην Ελλάδα. Μπορείτε να διαβάσετε το πλήρες βιογραφικό του εδώ https://www.karakasis.mw/about-me

Εισηγητής: Γιάννης Καρακάσης
Master of Wine
Συμμετοχή μόνο με ηλεκτρονική προεγγραφή
Κόστος συμμετοχής: 20 ευρώ
ΚΑΝΤΕ ΤΩΡΑ ΠΡΟΕΓΓΡΑΦΗ

Σπάζοντας Τους Κανόνες…

Δευτέρα 8 Απριλίου, ώρα 17.00-18.00
Είστε ανάμεσα σε αυτούς που πιστεύετε ότι τα λευκά δε παλαιώνουν; Ότι τα ροζέ κρασιά είναι για να πίνονται φρέσκα και δε περνάνε ποτέ από βαρέλι; Οι διεθνείς ποικιλίες δεν μπορούν να δώσουν μεγάλα κρασιά στην Ελλάδα και άλλα τέτοια πολλά; Ο Γρηγόρης Μιχαήλος Dip WSET τρυπώνει στα κελάρια των μικρών οινοποιών και επιλέγει να απολαύσει μαζί σας ξεχωριστά κρασιά τα οποία κοντράρουν πολλές από τις αντιλήψεις και τους κανόνες που έχουμε ή μας έχουν θέσει για το κρασί. Μια παρουσίαση που στοχεύει να σας αφήσει με περισσότερα ερωτήματα από ότι σας βρήκε στο ξεκίνημα…

Λίγα λόγια για τον Γρηγόρη Μιχαήλο

Ο Γρηγόρης Μιχαήλος είναι ένας από τους πρώτους τρεις απόφοιτους Diploma WSET στην Ελλάδα, με τέσσερις υποτροφίες ως αριστούχος μαθητής ενώ το Diploma του απονεμήθηκε με έπαινο.

Έκτοτε αρθρογραφεί τακτικά εντός και εκτός Ελλάδας, είναι σύμβουλος οίνου και εισηγητής στο WSET, ενώ παράλληλα προωθεί το ελληνικό κρασί στο εξωτερικό. Βρήκε την απόλυτη οινική ευτυχία σε μια φιάλη Margaux του 1990 και πολλές μικρές χαρές δοκιμάζοντας καθημερινά μικρά διαμάντια του ελληνικού και παγκόσμιου αμπελώνα

Εισηγητής: Γρηγόρης Μιχαήλος
Dip WSET
Συμμετοχή μόνο με ηλεκτρονική προεγγραφή
Κόστος συμμετοχής: 20 ευρώ
ΚΑΝΤΕ ΤΩΡΑ ΠΡΟΕΓΓΡΑΦΗ