Παράλληλες Εκδηλώσεις

Κλασικές και καινοτόμες προτάσεις για φέτος!

Master Class: «Σπάνιες και λιγότερο σπάνιες
ελληνικές ποικιλίες, δικαίως ή αδίκως;»

Κυριακή 3 Απριλίου, ώρες 16.00-18.00
Γευστική δοκιμή, ανάλυση των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών τους, αμπελουργικά γνωρίσματα, ιδιαιτερότητες και δυσκολίες. Διερεύνηση της θέσης τους στο σύγχρονο οινικό γίγνεσθαι.

Λίγα λόγια για τον Παύλο Γκέγκα

Γέννημα και κάτοικος Θεσσαλονίκης, ο Παύλος Γκέγκας ασχολείται εδώ και δεκαετίες με το κρασί, και μάλιστα την τελευταία και επαγγελματικά ως σύμβουλος οίνου. Ως κριτικός οίνου έχει αναρτήσει χιλιάδες κριτικές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στο προσωπικό του site (www.gegas.gr) χαρτογραφώντας τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα.

Εισηγητής: Παύλος Γκέγκας 
Σύμβουλος και Κριτικός Οίνου
Συμμετοχή: Απαραίτητη η προεγγραφή. Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Κόστος συμμετοχής: 20 ευρώ και απαραίτητη η προεγγραφή και στην Έκθεση.
Διασφαλίστε τώρα τη συμμετοχή σας!

Συζήτηση Πάνελ: Εστίαση: η επόμενη ημέρα
και πού να “εστιάσουμε”

Δευτέρα 4 Απριλίου, ώρες 13.00-15.00
– Πλαίσιο «ύπαρξης» και λειτουργίας του εστιατορίου στην επόμενη μετά την πανδημία ημέρα.
– Πώς μπορούν το «εστιατόριο» και το «ελληνικό κρασί» να γίνουν συνοδοιπόροι στον ίδιο δρόμο;
– Η ευκαιρία της εντοπιότητας, της εποχικότητας και της καλύτερης ενημέρωσης των καταναλωτών.
– Η πρόκληση των κρίσιμων αλλαγών λόγω υγειονομικών μέτρων, αύξησης κόστους, αλλαγής προφίλ προσωπικού, ελλείψεων σε πρώτες ύλες και αποθέματα, δυσκολιών στην εφοδιαστική αλυσίδα.

 

Συμμετέχοντες:
Λευτέρης Λαζάρου, Σεφ, Ιδιοκτήτης ΒΑΡΟΥΛΚΟ
Νίκος Λουκάκης: Founder / Co-owner NOAH Athens & Pure Tinos – Principal Modern Sommelier WSPC – Board Member Πανελλήνια Ένωση Οινοχόων
Βασίλης Μασσέλος, Αρθρογράφος για θέματα γαστρονομίας, οίνου και ταξιδιών στα περιοδικά της «Καθημερινής»

 

Συντονισμός: Νίκος Ιωαννίδης, Δημοσιογράφος
Χορηγός πάνελ
Συμμετοχή: Απαραίτητη η προεγγραφή. Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Κόστος συμμετοχής: Απευθύνεται μόνον σε επαγγελματίες του χώρου και η συμμετοχή είναι δωρεάν με την επίδειξη επαγγελματικής κάρτας.
Διασφαλίστε τώρα τη συμμετοχή σας!